Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2012 - ALUMNES I PARELLES LINGÜÍSTIQUES VISITEN ELS DIORAMES DE SOLIUS

El dissabte 15 de desembre, el Servei de Català del Consell Comarcal va organitzar una visita a la col•lecció de diorames de Solius amb els alumnes dels cursos de català i les parelles lingüístiques de Platja d’Aro. El germà Albert Fontanet, del monestir cistercenc de Sta. Maria de Solius (Sta. Cristina d’Aro), va explicar a les persones assistents l’origen del monestir, les activitats que s’hi porten a terme (servei artesanal d’enquadernació de llibres i documents, hostatgeria per a homes, etc.) i com l’any 1970 es va iniciar la col•lecció de diorames amb l’escena del naixement, a càrrec del germà Gilbert Galceran.
El conjunt de diorames té un gran valor artístic i religiós, i es fa en grups reduïts per poder observar detingudament tots els detalls de la vida de Jesús, des del naixement fins a la joventut, en la quarantena de diorames que s’exposen.
Aquestes visites culturals ens permeten donar a conèixer el nostre patrimoni cultural, unifiquen el grup de classe i les parelles lingüístiques i són una activitat de dinamització lingüística que té molt bon acollida entre les persones assistents.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat