• img

  NOVEMBRE 2019 - CONSELL D'ALCALDIA

  20-11-2019

  El Centre Tramuntana demana una ajuda especial El centre, situat a Palafrugell, dona feina a 64 persones amb diversitat funcional d’arreu de la comarca del Baix Empordà Disposa d’un pressupost anual d’aproximadament 4 milions d’euros, el 70% dels quals corresponen a despesa de personal Després de 32 anys de la seva fundació, el Centre Ocupacional i Especial de Treball per a persones amb discapacitat necessita finançament malgrat les subvencions que rep de la Generalitat de Catalunya. Unes ajudes “insuficients” assegura el director del Centre Tramuntana, Pere Cañigueral, per garantir el sosteniment del centre. Un servei que ofereix alternativa laboral o ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual per millorar l’autonomia personal i fomentar les relacions laborals amb l’entorn. Per aquest motiu, el dilluns 11 de novembre es va convocar un Consell d’Alcaldies per explicar la situació actual del centre i fer arribar la petició als ajuntaments de la de col·laborar econòmicament amb el finançament de l’entitat 2020-2023. Segons Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà: “Tenim el repte i la necessitat d’ajudar les famílies que es troben en la situació de tenir una persona amb discapacitat a casa, els hem de donar una resposta, els hem d’ajudar a millorar la seva qualitat de vida i a sentir-se útils i realitzats, i això ho hem de fer conjuntament de la mà dels ajuntaments”. Per part del Consell Comarcal del Baix Empordà, es farà un esforç addicional de 311.426,24 euros per al finançament del propi centre, mentre que als ajuntaments se’ls sol·licita una subvenció global de 240.000,00 euros o el que és el mateix, poc més d’1,8 euros per habitant. Després de la resposta per part dels alcaldes i alcaldesses, s’espera de poder consolidar el compromís de les ajudes sol·licitades, cosa que revertiria directament en els propis beneficiaris. Més seguretat i vigilància Durant la trobada, el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Cos de Mossos d’Esquadra de la Bisbal, el sotsinspector Martí Pons, i el cap de l’ABP de Sant Feliu de Guíxols, l’inspector Francesc Cardús, van anunciar noves mesures per tal de prevenir actituds incíviques i activitats delictives a les poblacions de la comarca. Es tracta d’un nou pla d’implantació de càmeres a les entrades i sortides dels municipis. El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, va aprofitar la sessió per anunciar l’obertura de nous perfils a les xarxes socials, en concret a Facebook, Instagram i Twitter. Amb aquest nou canal d’informació s’explicaran les diverses activitats i serveis de l’ens supramunicipal. Finalment, el president també va posar en valor i va elogiar la feina feta pels 36 alcaldes i alcaldesses dels municipis que conformen la comarca.
 • img

  NOVEMBRE 2019 - PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA "JO SOC EMPORDÀ"

  20-11-2019

  Juntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha presentat la marca conjunta "Empordà" amb l'objectiu de difondre els atributs del territori. Confien en la col·laboració de la societat per consolidar la marca i conviden tothom a compartir allò que els fa sentir orgullosos de l’Empordà amb el hashtag #JoSocEmpordà Torroella de Montgrí, 14 de novembre de 2019.- El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat avui juntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà la campanya #JoSocEmpordà, la primera per consolidar la marca Empordà, amb la qual volen unir forces per fer més visible el territori al món i posar en valor tot allò que els uneix. Amb aquest objectiu, han fet una crida a tota la societat empordanesa i que s’estima l’Empordà perquè contribueixin a difondre els seus atributs i es facin seva la marca. D’una banda, les empreses, entitats, associacions i organitzacions que desenvolupin la seva activitat a qualsevol de les dues comarques i que s’identifiquin amb els valors de la marca podran fer-la servir. D’altra banda, tots els particulars que ho desitgin, poden contribuir-hi compartint a les xarxes socials tot allò que els faci sentir orgullosos de l’Empordà amb el hashtag #JoSocEmpordà. La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, ha explicat que l’acte d’avui “és l’inici del camí que ha de recórrer la marca Empordà per donar a conèixer el nostre territori per tot el món”, amb l’objectiu, ha dit, “que tot això es tradueixi en una dinamització del sector turístic, del món cultural i del lleure i de tota l’economia de la zona”. Per al president del Consell Comarcal del Baix Emporda, Joan Manel Loureiro, “l’Empordà com a marca existeix fa molt temps en el nostre imaginari col·lectiu”, i ha explicat que l’èxit de la nova marca està supeditat a “si se la fan seva la gent, les institucions, els emprenedors, les escoles, les entitats i associacions, i també els visitants i tothom que estimi aquesta terra”. En aquest sentit, ha explicat que la campanya #JoSocEmpordà “és un primer pas per fer visible aquesta marca”. A la presentació, que ha tingut lloc avui a Torroella de Montgrí, també hi han assistit els consellers de turisme dels dos consells, Agustí Badosa i Xavier Dilmé. També cal destacar l'assistència del director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, i la directora dels serveis territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisabet Sànchez, a més d'una bona representació de la societat empordanesa, entre la qual hi havia diversos consellers i alcaldes. En finalitzar la presentació, els assistents han gaudit d'uns tastets amb productes de l'Empordà preparats pel restaurant Casamar, a través de la Cuina de l'Empordanet. Totes les persones que es vulguin adherir a la marca poden fer-ho a través de la pàgina web següent :www.socemporda.com. Aquí també podeu trobar més informació de la notícia
 • img

  NOVEMBRE 2019 - EL CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA CELEBRA 30 ANYS

  20-11-2019

  El vicepresident tercer del Baix Empordà, Enric Marquès, i la consellera d’Ensenyament, Roser Font, van assistir dimecres a l’acte de commemoració dels 30 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). L’acte va estar presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, amb la presència també de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La consellera Vilallonga va destacar que l’ens “és més necessari que mai” després dels constants atacs a la llengua i va assegurar que “som aquí per posar en valor el compromís, la tasca i l’aliança construïda i compartida entre la Generalitat i els ajuntaments, consells comarcals i diputacions, els professionals, l’alumnat, centres educatius, empreses i entitats locals”. Ester Franquesa  va afegir que “sense el Consorci el país seria diferent” i per això “mereix reconeixement per l’esforç ingent, quotidià i constant de cercar les millors condicions per a la llengua”. Els protagonistes de la celebració, però, van ser els alumnes dels cursos de català,  els participants del Voluntariat per la llengua i tots els professionals que treballen al CPNL. De fet, durant aquestes tres dècades el CPNL ha ensenyat català a 1.900.000 persones que han assistit a alguns dels 83.565 cursos que ofereix i s’han creat 137.000 parelles lingüístiques. La celebració del 30è aniversari, que va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya, va anar acompanyada d’actuacions musicals i poesia, com per exemple la interpretació de Lídia Pujol amb “He mirat aquesta terra” o la participació del cantautor islandès Halldor Mar amb “El català és futur”.
 • img

  NOVEMBRE 2019 - OPORTUNITAT LABORAL PER A VUIT JOVES AL BAIX EMPORDÀ

  07-11-2019

  El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta vuit joves en el marc del programa «Joves en Pràctiques» de Garantia Juvenil que s’ofereix des del Servei d’Ocupació de Catalunya. Els joves són graduats universitaris en periodisme, publicitat i relacions públiques, administració i direcció d’empreses, biologia, pedagogia, sociologia i graduats superiors en desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i integració social; tots ells s’han incorporat en vuit àrees que donen servei a la comarca. A principis d’aquest mes de novembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha incorporat a les seves oficines a vuit joves amb un contracte de laboral de pràctiques, a través del programa «Joves en Pràctiques» de Garantia Juvenil. Durant els pròxims sis mesos, aquests joves treballaran en les àrees de medi ambient, immigració, gerència, promoció econòmica, serveis socials, Centre Tramuntana i intervenció; tenint en compte la formació i l’experiència laboral de cada un d’ells. Més concretament, treballaran col·laborant en projectes d’interès general i social com per exemple: l’actualització del pla diagnosi d’igualtat intern en el treball; l’estudi de l’estat del teixit associatiu de la comarca; el desenvolupament de programari i l’assessorament tècnic dels sistemes operatius informàtics del Consell i del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana; el suport als equips bàsics de Serveis Socials en tasques vinculades a l’atenció social primària; el servei sanitari de fisioteràpia adreçat als usuaris del centre ocupacional; el suport a l’Oficina Jove del Baix Empordà; la introducció de les noves modalitats de gestió de residus i reciclatge o la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta; la creació i gestió d’un pla de comunicació per al Consell Comarcal, i un nou web, entre altres projectes. Com és habitual, el Consell Comarcal del Baix Empordà col·labora amb programes d’inserció laboral com el Programa de Garantia Juvenil gestionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb l’objectiu de reduir la taxa d’atur entre els joves, facilitant-los l’entrada al mercat de treball.
 • img

  NOVEMBRE 2019 - NOVA COMISSIÓ ESPORTIVA

  06-11-2019

  Nova comissió directiva Consell Esportiu Ahir el Consell Esportiu del Baix Empordà va portar a terme una assemblea extraordinària en la que es va constituir la nova comissió directiva que encapçalarà el conseller comarcal Xavier Coll, que en serà el nou president durant els propers 4 anys. Alhora, es va agrair la feina feta a la comissió sortint.
 • img

  NOVEMBRE 2019 - CURS DE COMUNICACIÓ INSTITUCIONAL

  06-11-2019

  20 TÈCNICS MUNICIPALS PARTICIPEN EN UN CURS DE COMUNICACIÓ INSTITUCIONAL AL BAIX EMPORDÀ Ahir, dia 5 de novembre, el periodista Alfred Picó ha impartit una classe magistral de comunicació institucional a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Empordà. El curs ha estat organitzat per l’àrea de Participació Ciutadana del Consell Comarcal del Baix Empordà i ha comptat amb la participació d’una vintena de tècnics municipals de diversos ajuntaments de la comarca. Durant la jornada el periodista ha donat eines i pautes d’acció a tots els assistents per comunicar-se d’una forma més efectiva amb els seus ciutadans, gestionar les comunitats a les xarxes socials i ser més creatius en les seves publicacions. La formació finalitzarà el proper dimarts dia 12 de novembre.  
 • img

  NOVEMBRE 2019 - CURS DE MANIPULACIÓ D'ALIMENTS

  04-11-2019

  Curs de manipulació d’aliments (4 h) Data: 2 de desembre de 2019De 9 a 13 h Lloc: Consell Comarcal del Baix Empordà Preu inscripció: 30 € (cal fer inscripció prèvia) Pagament a La Caixa 2100 0031 28 0200315605 Places limitades Per informació i inscripcions:Tel. 972 64 23 10Fax 972 64 55 75A/e: professionals@baixemporda.cat
 • img

  OCTUBRE 2019 - T’ENSENYEM CASA NOSTRA!

  29-10-2019

  EL CONSELL COMARCAL PRESENTA “T’ENSENYEM CASA NOSTRA!”, CAMPANYA AMB 24 PROPOSTES DE VISITES GUIADES PER DESESTACIONALITZAR LA TEMPORADA AL BAIX EMPORDÀ Seran visites a productors, artesans i espais relacionats amb el producte local, que queden recollits en la seva totalitat a la nova publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any. Ahir al matí, el Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar la campanya “T’ensenyem casa nostra!” i la nova publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any. La publicació recull les dades dels 39 productors, artesans i espais relacionats amb el producte local i els oficis tradicionals de la comarca que ofereixen visites guiades durant tot l’any, mentre que la campanya compta amb un calendari de 24 propostes concretes que busquen desestacionalitzar la temporada turística. L’acte s’ha celebrat a les 11 h al Mooma, de Palau-sator, i ha comptat amb la presència, entre altres, de Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme; Pau Frigola, en representació del Mooma i dels productors, i Montse Nualart, tècnica de Turisme del Consell Comarcal. En el torn d’intervencions, Pau Frigola ha destacat la necessitat de posar en valor el producte artesà del Baix Empordà i, al mateix temps, aconseguir una fita important per a tots com és desestacionalitzar el turisme, oferir opcions als visitants perquè vinguin tot l’any i no només els mesos d’estiu. Per la seva banda, el conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha recordat que el Consell Comarcal té com una de les seves prioritats promoure i fomentar el producte agroalimentari local al Baix Empordà i donar-li valor. “L’Empordà és una aposta de qualitat, de sostenibilitat. Formen part de l’ADN de l’Empordà els seus camps conreats, els seus ramats, les barques sortint o tornant a port... Ho hem de posar en valor i hem de donar un cop de mà als productors que  vulguin obrir les portes de casa seva als visitants”, ha assenyalat Dilmé. També ha destacat la importància d’anar plegats els sectors públic i privat, una col·laboració que des del Consell es vol potenciar els propers anys.  Finalment, Montse Nualart ha explicat que la nova publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any sorgeix d’una antiga publicació que es deia Artesania del Baix Empordà. En aquest sentit, des del Consell Comarcal s’ha fet un replantejament de la publicació i s’ha volgut posar en valor l’esforç que fan els productors que ofereixen visites guiades durant tot l’any, ja que no només elaboren un producte de gran qualitat sinó que, a més a més, obren casa seva i mostren el procés d’elaboració del seu producte als visitants, amb tot el que això implica. Per concloure l’acte, s’ha ofert un tast de sidra baix-empordanesa, gentilesa del Mooma.   Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any La publicació compta amb 39 productors, artesans i espais o entitats que ofereixen visites guiades durant tot l’any i també s’hi pot veure una gran diversitat de producte: arròs, cervesa, horta, melmelades, oli, ovelles, poma, sidra, recuit i vi. També s’han inclòs tres entitats que promouen el producte local a través de visites guiades, tallers o cursos: l’Associació de Masos de Torroella l’Estartit (visites a masos fortificats, granges, camps de conreu, etc.), l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (que ofereix tallers de cuina per a adults i nens) i l’Espai del Peix (que promou la sostenibilitat i el coneixement dels peixos poc coneguts però amb alt valor culinari). Pel que fa al producte relacionat amb oficis tradicionals, destaquen principalment la ceràmica amb cinc productors i quatre museus o espais relacionats amb els oficis, com el Museu de la Pesca, el Museu del Suro, el Terracotta Museu i l’Escola de Ceràmica de la Bisbal. Cal fer especial esment que la nova publicació també ha tingut en compte les marques que aposten per promoure la qualitat i l’origen del producte com la marca de garantia Productes de l’Empordà, la DO Empordà, la IGP Poma de Girona o altres segells de qualitat com Girona Excel·lent o bé també la Ruta del Vi DO Empordà, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Aquesta publicació estarà disponible a partir de demà mateix a les oficines de turisme de la comarca, al web turístic comarcal i a tots els productors i entitats participants. Se n’han editat dos models, català/francès i castellà/anglès, i se n’han imprès 5.000 exemplars de cada model.
 • img

  OCTUBRE 2019 - TALLERS TREBALLANT LA FEMINITAT

  25-10-2019

  El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà i de l’Institut Català de les Dones i el finançament del Pacto de Estado contra la Violencia, ha programat per sisè any consecutiu un conjunt d’activitats per treballar la feminitat. I és que, per arribar a la igualtat entre dones i homes, cal respectar les diferències i tornar a donar valor a allò que és femení, per això des de fa sis anys es programen diferents activitats per donar visibilitat a la feminitat i per oferir espais on les dones puguin desenvolupar diferents activitats que les ajudin a sentir-se millor amb elles mateixes i a compartir-ho amb altres dones. En aquest sentit, enguany s’han programat tres tallers que es faran durant la segona quinzena de novembre i la primera de desembre. I seran de temàtiques tan diverses com “Vull gaudir, desig i plaer en una bona sexualitat”, “Ritmes femenins” i “Mindfulness, l’art de viure en el present”. Els tallers són gratuïts, però les places són limitades, per això cal fer inscripció prèvia. El lloc on es faran és a les dependències de les Escoles Velles (c. de l’1 d’Octubre de 2017,  16-24, de la Bisbal d’Empordà).  Dissabte 16 de novembre, de 10 a 14 h i de 15.30 a 18.30 h TALLER : “Vull gaudir, desig i plaer en una bona sexualitat” Un taller d’educació sexual per començar a conèixer uns models de sexualitat per al plaer i el desig. Aquest taller va dirigit a totes aquelles persones que vulguin saber com funcionen el desig i el plaer sexual. A càrrec de Marina Castro i Leonarte. Inscripcions a: joventut@labisbal.cat o 617 55 89 90 Dilluns 11 i 18 i dimarts 26 de novembre, de 19 a 21 h TALLER: “Ritmes femenins” La dansa i el moviment són una forma innata d’expressió personal que cal potenciar per entrar en contacte amb nosaltres mateixes. El cos és el vehicle de les nostres emocions on acumulem totes les vivències. Treballar directament amb el cos permet estar millor amb una mateixa, i viure les emocions d’una forma més natural. Amb aquest taller i a través del cos i els nostres ritmes personals podrem descobrir-nos, permetre’ns ser com som i gaudir-nos. A càrrec de Laia Estremeiro Martínez. Inscripcions a: siad@labisbal.cat o 972 64 23 10 Dilluns 9 i 16 de desembre, de 19 a 21 h TALLER : “Mindfulness, l’art de viure en el present” Et costa centrar-te? Et sents estressada? Tens la sensació d’anar amb el “pilot automàtic”? Vols aprendre a situar-te en el present? Vols aprendre a relaxar-te? En aquest taller aprendràs com fer-ho!!! A càrrec de Núria Pérez Deulofeu. Inscripcions a: siad@labisbal.cat o 972 64 23 10
 • img

  OCTUBRE 2019 - EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ MOSTRA EL SEU FERM REBUIG A LA SENTÈNCIA DE L’1-O

  16-10-2019

  El Consell Comarcal del Baix Empordà celebra sessió extraordinària i urgent del Ple, per aprovar la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i per a la defensa del dret d’autodeterminació El 14 d’octubre l’ens comarcal va aturar l’activitat institucional des del moment en què es va conèixer la sentència de l’1-Octubre Amb els vots favorables d’ERC, JUNTS, TOTS PER L’EMPORDÀ, UPMCAT i els vots en contra del PSC, s’han adoptat els següents acords: -       Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria. -       Reclamar la llibertat immediata de tots els presos polítics i preses polítiques i exigir-ne l’amnistia. -       Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació. -       Reafirmar-nos en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. -       Exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament. -       Comprometre’ns a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya. -       Mostrar l’adhesió a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant des de l’àmbit nacional com internacional. -       Expressar la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de la comarca. -       Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país als municipis agermanats. -       Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l’Estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l’Associació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència. I donar a conèixer el contingut d’aquesta moció a la ciutadania del municipi pels mitjans que es creguin oportuns.
 • img

  OCTUBRE 2019 - S'APROVA EL NOMENAMENT D'ALBERT COSTA COM A NOU GERENT

  11-10-2019

  La sessió ordinària del ple dona llum verda al nomenament del gerent que dirigirà l’entitat en els propers anys Per primera vegada, el Consell Comarcal ha convocat la provisió de la plaça de Gerent pel procediment de lliure designació. El candidat, que ha estat proposat d’acord amb els principis de qualificació, mèrits professionals i tècnics i experiència en llocs de responsabilitat en la gestió, mitjançant procediments que garanteixen la publicitat i concurrència, era un treballador que fins ara havia realitzat tasques de coordinació de Promoció Econòmica i Turisme. El Ple del Consell Comarcal del Baix Empordà acorda el nomenament per majoria absoluta amb trenta-un vots favorables de l'equip de govern, format per ERC-AM, UPMcat, TE, els vots favorables de Junts, PSC-CP, ECG i Ciutadans i dues abstencions de CUP-Amunt. Afirma Joan Loureiro, president del Consell Comarcal de Baix Empordà, que “La promoció interna d’un treballador és un valor per al personal del propi consell. El gerent es coneix la casa i això facilitarà la feina. Alhora, li demano que m’ajudi a aconseguir que el consell comarcal estigui al costat dels tots els municipis de la comarca, i especialment dels més petits, que no disposen dels recursos per poder desenvolupar els serveis que espera i necessita el ciutadà.” Segons Albert Costa: “Em sento afortunat de poder gaudir del repte de la gerència d’aquest Consell. Agraeixo molt, de tot cor, l’oportunitat. El prenc amb respecte i moltes ganes. Soc molt conscient de les dificultats que hi ha en diferents aspectes de la gestió de les persones treballadores i de la viabilitat dels serveis. Si m’hi poso és per ajudar a canviar les coses.” Albert Costa substitueix en el càrrec a Francesc Brull, després de vuit anys al capdavant d'aquesta entitat.
 • img

  OCTUBRE 2019 - MOCIÓ EN SUPORT A LES PERSONES DETINGUDES PER “L’OPERACIÓ JUDES” EL 23S I CONTRA LA REPRESSIÓ AL MOVIMENT INDEPENDENTISTA

  11-10-2019

  MOCIÓ EN SUPORT A LES PERSONES DETINGUDES PER “L’OPERACIÓ JUDES” EL 23S I CONTRA LA REPRESSIÓ AL MOVIMENT INDEPENDENTISTA El passat 23 de setembre es va viure una operació policial a varis pobles contra persones membres del moviment independentista, les quals l’Audiència Nacional Espanyola acusa de terrorisme, rebel·lió i sedició. Ara mateix set persones han estat detingudes, i dues més van ser alliberades amb càrrecs després dels escorcolls. Per aquests motius, el grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya va proposar al Ple del Consell Comarcal del Baix Empordà el passat 7 d’octubre l’aprovació dels següents: 1.- Exigir la llibertat  de les set persones que es troben en situació de presó preventiva i sense fiança, arran de les detencions del 23 de setembre. 2.- Mostrar el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà a tota la ciutadania que es manifesta en defensa dels drets civils i polítics i contra la repressió i persecució política. 3.- Manifestar la solidaritat amb el patiment de les persones detingudes, les seves famílies i entorn.
 • img

  OCTUBRE 2019 - LA POMA A LA CUINA

  04-10-2019

  PRESENTADA UNA NOVA EDICIÓ DE LES JORNADES GASTRONÒMIQUES “LA POMA A LA CUINA” DE TORROELLA I L’ESTARTIT Torroella de Montgrí i l'Estartit celebren aquest mes d'octubre la catorzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», una iniciativa plenament consolidada que vol posar en valor un producte estratègic per a l'economia i el manteniment del paisatge del Baix Ter. Ahir al matí es va fer la presentació a la seu de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes, en un acte que ha servit, novament, per reivindicar el producte de proximitat i la restauració local. L'acte ha comptat amb la participació d'una representació dels restauradors participants i l'assistència de l'alcalde, Jordi Colomí; el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer; el conseller de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé; el vicepresident de l'Estació Nàutica, Josep Maria Pla, i el president de Poma de Girona, Llorenç Frigola. En la seva intervenció en representació del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, va destacar la importància del sector primer a la comarca “tant pel seu pes econòmic com pel fet de formar part de l’essència de l’Empordà. L’Empordà no s’entendria sense la pagesia, la ramaderia o la pesca i per això és bo que el producte es posi en valor” i va afegir que darrera cada poma hi havia “una forma de viure”. Dilmé va defensar la via de la col·laboració entre els sectors públics i privats a la comarca i va assegurar que el Consell incidiria encara més en aquesta via. Les jornades estan organitzades per l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit, Poma de Girona i Castell de Peralada. Els restaurants que hi participen enguany són: Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (L'Estartit). Tots els menús elaborats per restauradors tenen a la poma com a protagonista, sigui com a entrant, acompanyament, plat principal o postres, i ho han fet a preus molt continguts tenint en compte la qualitat de les propostes.
 • img

  OCTUBRE 2019 - 1a JORNADA DE DESENVOLUPAMENT RURAL

  04-10-2019

  EL CONSELL REUNEIX GENERALITAT, AJUNTAMENTS I SECTOR AGRÍCOLA I RAMADER DEL BAIX EMPORDÀ PER TRACTAR LES PROBLEMÀTIQUES QUE AFECTEN L´ACTIVITAT PRODUCTIVA El diàleg s’ha portat a terme en el marc de la “1a Jornada de desenvolupament rural: infraestructures rurals agràries i ramaderes del Baix Empordà”, organitzada per l’ens comarcal El Consell Comarcal va reunir dimecres al voltant d’una taula tots els actors que incideixen en l’activitat agrària i ramadera del Baix Empordà, amb l’objectiu de plantejar problemàtiques concretes que afecten el sector primer i buscar-hi solucions. La trobada es va emmarcar dins la 1a Jornada de desenvolupament rural: infraestructures rurals agràries i ramaderes del Baix Empordà, organitzada dimecres passat per la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal, a la seu d’aquesta institució. Per part de les administracions, a banda del Consell, hi va participar la Generalitat a través dels directors territorials de Territori i Sostenibilitat, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Pere Saló i Elisabet Sànchez, respectivament, acompanyats de tècnics d’ambdós departaments, així com els ajuntaments amb més activitat agrícola i ramadera de la comarca, com Gualta, Palau-sator o Foixà. Per part del sector, hi van participar les seves principals organitzacions, com poden ser Poma de Girona, ADV Arròs de Pals o Llet Nostra, entre altres, així com els sindicats JARC o CCOO. El vicepresident primer del Consell i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha destacat la importància del sector primer al Baix Empordà i la voluntat política del Consell d’estar al seu costat per fer possible la seva pervivència. Segons Dilmé, “agricultura i ramaderia tenen problemes molt concrets i la feina de les administracions ha de ser donar-hi resposta a la part que ens toca. Per això, trobar-nos tots al voltant d’una taula i poder-ne parlar obertament, cadascú des del seu punt de vista, per trobar solucions, és molt i molt positiu”. En aquest sentit, ha agraït la bona predisposició de tots els participants. Un dels punts exposats ha estat la dificultat de definició de les infraestructures rurals en sòls no urbanitzables. Per analitzar de forma més profunda el tema des d’un vessant tècnic, Generalitat i Consell es van comprometre a organitzar properament una jornada sobre aquesta matèria adreçada tant als tècnics municipals com als professionals privats. També es va garantir la celebració de noves jornades de forma  periòdica per tal de fer el seguiment dels diferents temes tractats en aquesta primera i abordar noves situacions a través d’aquest model de treball conjunt entre els sectors públics i privats. La Xarxa Tràmec és un projecte impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà amb l’objectiu de consolidar el sector agroalimentari de la comarca. La iniciativa parteix del convenciment que aquest sector és el vertebrador del paisatge i l’economia de l’Empordà i que, com a tal, ha de ser dinàmic, sostenible i innovador. La Xarxa Tràmec està formada actualment per 51 membres, entre empreses agroalimentàries, entitats, centres de recerca i administracions.
 • img

  OCTUBRE 2019 - PROGRAMA D'OCUPACIÓ A PUNT 40.2

  04-10-2019

  A punt 40.2 és un programa d’ocupació que desenvolupa el Consell Comarcal del Baix Empordà. Ofereix un servei especialitzat d’orientació, formació i suport a la inserció laboral per a 20 persones amb discapacitat o trastorn de salut mental, comptant amb tres punts d’actuació a la comarca: Platja d’Aro, Palafrugell i Torroella de Montgrí. L’objectiu del programa és facilitar la inserció laboral en el mercat ordinari de treball.
 • img

  OCTUBRE 2019 - PROGRAMA D'INSERCIÓ LABORAL A PUNT 40.1

  02-10-2019

  El Consell Comarcal del Baix Empordà està executant, des del mes de desembre de 2017, el Programa bianual d’inserció laboral, A Punt 40.1 en el qual s’atenen persones perceptores de la Renda Garantida de la Ciutadania i que estan en recerca activa de feina. Fins a data d’avui, s’han atès 152 persones que han realitzat un pla de treball individualitzat orientatiu, formatiu i d’acompanyament a la recerca de feina, de les quals 33 persones han aconseguit trobar feina, 25  persones han realitzat accions formatives per tal de requalificar-se i 2 han realitzat pràctiques professionalitzadores en empresa amb possibilitats de ser contractades. Aquest programa està finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i pel mateix Consell Comarcal del Baix Empordà. Actualment estan reben atenció 60 persones de forma simultània i hi ha persones en reserva. Existeixen punts d’atenció als municipis de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Calonge, la Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí. El programa finalitza al desembre d’enguany i tot apunta que s’aconseguiran assolir els objectius establerts. Durant el darrer trimestre es mirarà de donar cabuda als usuaris que actualment estan en llista d’espera.  
 • img

  OCTUBRE 2019 - CURS DE MANIPULACIÓ D'ALIMENTS AL NOVEMBRE 2019

  01-10-2019

  Curs de manipulació d’aliments (4 h) 4 de novembre de 2019 De 9 a 13 h Lloc: Consell Comarcal del Baix Empordà Preu inscripció: 30 € (cal fer inscripció prèvia) Pagament a La Caixa 2100 0031 28 0200315605Places limitades Per informació i inscripcions:Tel. 972 64 23 10Fax 972 64 55 75A/e: professionals@baixemporda.cat
 • NOTÍCIES DESTACADES
 • NOVEMBRE 2019- CONCURS ADREÇAT ALS CENTRES EDUCATIUS NOVEMBRE 2019- CONCURS ADREÇAT ALS CENTRES EDUCATIUS
  Concurs adreçat als centres educatius Arriba la sisena edició del concurs “Les piles, a l’APILO de l’escola!”. El dilluns 25 de novembre s’obren les inscripcions fins el 26 de febrer del 2020. Hi poden participar els centres educatius de tot Catalunya. Per més informació podeu entrar a http://www.apilo.cat/ 
 • NOVEMBRE 2019- CONSELL D' ALCALDIA NOVEMBRE 2019- CONSELL D' ALCALDIA
  El Centre Tramuntana demana una ajuda especial El centre, situat a Palafrugell, dona feina a 64 persones amb diversitat funcional d’arreu de la comarca del Baix Empordà Disposa d’un pressupost anual d’aproximadament 4 milions d’euros, el 70% dels quals corresponen a despesa de personal Després de 32 anys de la seva fundació, el...
 • NOVEMBRE 2019 - EL CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA CELEBRA 30 ANYS NOVEMBRE 2019 - EL CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA CELEBRA 30 ANYS
  El vicepresident tercer del Baix Empordà, Enric Marquès, i la consellera d’Ensenyament, Roser Font, van assistir dimecres a l’acte de commemoració dels 30 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). L’acte va estar presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, amb la...
 • NOVEMBRE 2019 - PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA NOVEMBRE 2019 - PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA "JO SOC EMPORDÀ"
  Juntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha presentat la marca conjunta "Empordà" amb l'objectiu de difondre els atributs del territori. Confien en la col·laboració de la societat per consolidar la marca i conviden tothom a compartir allò que els fa sentir orgullosos de l’Empordà amb el hashtag #JoSocEmpordà...
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies