• img

  EL CONSELL COMARCAL IMPULSA UNA CAMPANYA CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

  05-07-2017

  El dimecres 5 de juliol ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la “Campanya contra el malbaratament alimentari” que es durà a terme aquest estiu en alguns restaurants de la comarca del Baix Empordà, impulsada pel Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Agència Catalana de Residus, amb la col·laboració dels restauradors de la comarca. La presentació s’ha dut a terme a la Taverna Cal Barber de Sant Antoni de Calonge. La “Campanya contra el malbaratament alimentari” va adreçada a la ciutadania en general i, es vehicula a través del sector de la restauració, que té un gran pes econòmic a la comarca del Baix Empordà. L’acció consisteix en el lliurament de 20.000 estovalles de paper als establiments de restauració de la comarca, dissenyades amb missatges de conscienciació sobre el concepte del malbaratament alimentari, amb xifres i recomanacions a l’abast de tots els ciutadans, com poden ser receptes o mètodes per organitzar la nevera, per tal d’evitar llençar menjar a les escombraries i proposant als clients que s’emportin a casa el menjar que no s’hagin acabat al restaurant. L’acte ha comptat amb presència del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, i de l’alcalde de Calonge –Sant Antoni, Jordi Soler. A més de la participació de la tècnica de Medi Ambient al CCBE, Mariona Virgili, i de Pere Costa, propietari de la Taverna Cal Barber. Joan Català ha encetat l’acte, indicant que aquesta campanya s’ha fet extensiva a tots els ajuntaments del Baix Empordà i agraint la col·laboració de tots els establiments participants. Mariona Virgili ha destacat que la campanya es porta a terme per tal d’explicar el concepte del malbaratament alimentari i per tal d’evitar crear més residus dels actuals; Virgili també ha explicat que aquesta és la primera d’un seguit d’accions que es duran a terme i que, properament, s’organitzaran tallers i casals per ensenyar a no malbaratar els aliments. Pel que fa a l’opinió dels restauradors, Pere Costa ha destacat que si els ciutadans s’acostumessin a fer la compra en comerços de proximitat no es produiria tant de malbaratament. En aquest sentit, també ha explicat que el seu restaurant ofereix que el client es pugui endur el menjar que no s’ha acabat i evitar llençar-lo a la brossa. Jordi Soler ha tancat l’acte agraint que es facin aquest tipus de campanyes ja que Calonge –Sant Antoni genera 2 tones diàries de residus, tot triplicant la xifra en període estival. Així, Soler creu que amb aquesta campanya s’aconseguirà progressar amb el fenomen del malbaratament, ja que amb el triatge no n’és suficient.
 • img

  INFORMACIÓ SOBRE LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ DAVANT ELS RISCOS DE L’ESTIU

  28-06-2017

  Tots som conscients que el nostre territori pateix tot l’any risc d’incendis forestals i que aquests poden afectar la nostra població de forma significativa. Per això, cal tenir present les precaucions i els consells de protecció civil davant del risc d’incendis forestals. Un any més, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya fa difusió d’aquests consells a través del web del Departament d’Interior: aquí. Podeu trobar-hi, entre d’altres, un pòster i un díptic multilingüe amb els consells d’autoprotecció en diferents idiomes i la guia per a les urbanitzacions i cases aïllades. Aquests consells són també al twitter @emergenciescat i al facebook emergències.cat A més a més, també hi trobareu diversos tipus de publicacions. Com a novetat, es disposa de material gràfic per publicar-lo en xarxes socials i una pàgina de protecció civil on en Risquet dona consells als nens i les nenes.Podeu consultar aquest material als enllaços: ?Consells davant les onades de calor:http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/ ?Consells davant les fortes pluges i tempestes:http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/aiguats_i_inundacions/ ?Consells davant la contaminació d’ozó: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/atmosfera_ozo_contaminacio/ ?Consells per a la seguretat en el bany a la platja: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/platges2/ ?Consells per al bany en aigües interiors i piscines: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/seguretat_en_el_bany_a_rius_pantans_i_llacs/ ?Consells davant grans aglomeracions de gent:http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/grans_concentracions_persones/ ?Consells davant revetlles, correfocs i fogueres: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/revetlles/ ?Consells als nens i les nenes: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/web-infantil/consells-per-a-nens/  
 • img

  VÍDEOS SOBRE LA NORMATIVA DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS EN ZONES HABITADES I CONSELLS D’AUTOPROTECCIÓ

  17-03-2017

  La Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals, estableix quines són les mesures que cal prendre per tal de protegir la població enfront dels incendis forestals. Atès l’abandonament de les zones rurals, i en el context de canvi climàtic actual, el risc d’incendi incrementa com a conseqüència de les onades de calor i de les sequeres, cada cop més severes. És per aquest motiu que la conscienciació, la sensibilització i l’autoprotecció ciutadana són prioritàries. Us recomanem que mireu aquests vídeos explicatius sobre les mesures de prevenció d’incendis, consells d’autoprotecció en cas d’incendi forestal i normativa. Vídeo Consells (català)Vídeo Consells (castellà)Vídeo Consells (anglès)Vídeo Consells (francès) Vídeo Normes (català)Vídeo Normes (castellà)Vídeo Normes (anglès)Vídeo Normes (francès)
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat