Begur

Begur, a recer del seu castell, ha estat des de sempre una població de tradició marinera. A part de la pesca, en la seva història destaca el treball dels recollidors de coral, que en aquesta zona de la costa data d’antic.

Amb una extensió de 20,64 km2, avui dia s’ha convertit en un important centre turístic que, tanmateix, ha sabut conservar el seu aire de vila marinera. Als carrerons irregulars es concentren petits restaurants i hotelets de caire familiar així com botiguetes dedicades sobretot a l’art i a l’artesania.

Els begurencs que, a finals del segle XIX, van emigrar a les colònies americanes per tornar posteriorment al seu poble d’origen ens han llegat una bella mostra de les anomenades cases d’indians o americans, d’estil colonial. Una altra bella herència arquitectònica que ha deixat la història en el municipi són les torres de guaita, repartides estratègicament per vigilar la costa i protegir-la dels pirates.

Begur està emparada pel PEIN Muntanyes de Begur. La reserva marina de ses Negres i la costa extraordinàriament abrupta i salvatge, en efecte, configuren un conjunt incomparable de cales i paratges de gran bellesa natural. Algunes d’aquestes cales són antics barris de pescadors reconvertits ara en discrets centres turístics: és el cas de sa Riera, Aiguafreda, sa Tuna, Platja Fonda, Fornells i Aiguablava.

Al municipi es pot practicar una gran quantitat d’activitats: des de visites guiades fins a senderisme per les muntanyes de Begur, passant per una àmplia varietat d’activitats nàutiques a les cales.

 

http://www.begur.cat/

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies