Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2019 - APROXIMACIÓ DE LA REALITAT DE LA POBLACIÓ ESTRANGERA A LA NOSTRA COMARCA

 

El Servei d'Acollida del Baix Empordà organitza una jornada de treball per fer una aproximació de la reaitat de la població estrangera a la nostra comarca 

Amb l’objectiu de conèixer i aproximar-nos a la realitat que viu la població estrangera a la nostra comarca, des del Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà s’està portant a terme una anàlisi de dades que pretenen posar de manifest les desigualtats socials que pateix aquest sector de la població. Aquest informe s’està elaborant gràcies al Programa de Joves en Pràctiques de Garantia Juvenil, al qual ha optat el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Per donar argumentació tècnica del perquè de les dades obtingudes, complementar-les i elaborar propostes d’acció i de treball per poder millorar-les a llarg termini, el passat 21 de març, es va portar a terme una jornada de treball amb diferents professionals de la comarca d’àmbits molt diversos. Hi van assistir professionals d’igualtat, d’inclusió, de ciutadania, de serveis socials, d’ocupació, d’educació, d’habitatge, de salut, de formació d’adults i de seguretat ciutadana.

Va ser una jornada participativa, que va partir d’una petita presentació de les dades més destacades i representatives de la situació de la immigració al Baix Empordà, va continuar amb 4 taules de treball i debat sobre educació, formació i ocupació, habitatge i salut, enfocades a analitzar necessitats i fer propostes d’actuació de millora. Cada taula estava formada per diferents professionals d’àmbits diversos a fi que els debats tinguessin el màxim de perspectives diferents. I finalment, la jornada va acabar amb la posada en comú de tot allò que havia sortit a cada taula de treball.

Es va fer evident que l’abordatge d’un problema s’ha de fer amb un enfocament global de la persona i per tant es fa necessari treballar en xarxa i fomentar espais de trobada interdisciplinaris.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies