Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2017 - 4.500 NENS I NENES PARTICIPARAN ALS JOCS EMPORION - FINALS TERRITORIALS DELS JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DE CATALUNYA AL BAIX EMPORDÀ

La Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya van presentar la quarta edició dels Jocs Emporion - Finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya. Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i Magda Lupiáñez, consellera comarcal i presidenta del Consell Esportiu del Baix Empordà van assistir a la presentació, juntament amb Carles Salgas, diputat d’esports de la Diputació de Girona i Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya.

Per dur-los a terme compten amb la coordinació tècnica del Consell Esportiu del Baix Empordà, com a consell esportiu amfitrió, juntament amb els consells esportius de les comarques de Girona, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.

Els Jocs Emporion se celebraran els propers dies 9, 12,13 i 14 de maig, al Baix Empordà, amb la participació de més de 4.500 escolars, que competiran en un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, mini olimpíades d’atletisme-cros, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol. Enguany també hi haurà bitlles catalanes, corfbol i una duatló infantil.

En els diversos escenaris, i a hores diferents, participaran esportistes en edat escolar, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada dirigit tant als joves esportistes com al públic general, a fi de promoure entre els pares, mares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

Els Jocs Emporion tenen per objectiu dinamitzar i promoure la cultura de l’esport entre la població i engrescar així a tothom a participar en les activitats de promoció obertes a tothom, que consten de dues vessants: la competitiva i la ludicoesportiva. A més, com l’any passat, en aquesta edició s’hi inclouen tres iniciatives per tal que els Jocs guanyin en qualitat i dimensió: la primera és l’ampliació del públic destinatari, amb una oferta d’activitats destinada a la gent gran i a les persones amb discapacitat intel·lectual. D’aquesta manera s’obren els Jocs a un ventall molt més ampli de participants. La segona és la celebració de la gala Valors en Acció, que s’emmarca dins el programa «Valors en acció – Jo sempre hi guanyo» que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala es farà un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2016-2017. A més, durant els Jocs es dura a terme l’acció «Targeta verda i premi de valors», que premiarà les actituds de joc net (fair play) dins i fora el terreny de joc. La tercera serà la celebració del seminari «Educació i Olimpisme: L’Esport i els valors en edat escolar», en què reconeguts investigadors i erudits del món de l’esport i olímpic posaran en relleu l’essència dels valors olímpics i aportaran a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació.

Podreu seguir tota la informació per Twitter a través de l’etiqueta #jocsemporion, i als webs www.ddgi.cat/jocsemporion i www.baixemporda.cat/esports on informarem d’horaris, llocs de les competicions...


Foto: Eddy Kelele


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies