Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2015 - FINALITZA AMB ÈXIT DE PARTICIPACIÓ LA QUARTA EDICIÓ DEL CURS DE CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA REALITZADES PEL SERVEI D’ACOLLIDA COMARCAL

Entre el 2 i el 18 de març d’enguany s’ha realitzat la quarta edició del curs de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, organitzada i dirigida pel Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà i amb la col·laboració del l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà.

Aquest curs s’emmarca en les directrius de la Llei d’acollida, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2010 i el Decret dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, que la desplega aprovada any 2014, el qual regula les actuacions que s’adrecen a les persones nouvingudes per a promoure la seva autonomia i igualtat d’oportunitats.

El curs ha tingut una durada total de 15 hores, amb sis sessions de dues hores i mitja de durada cada una, en les que s’han pogut adquirir coneixements sobre la llei d’acollida i la llei d’estrangeria, els drets i deures de viure a Catalunya, la història i la geografia de Catalunya, els sistema polític, la societat i la cultura catalana, les festes i les tradicions, el funcionament dels serveis públics, els serveis i els equipaments municipals, el teixit associatiu local, normes de convivència i civisme, el sistema laboral, educatiu i sanitari, entre molts altres.

Hi ha hagut un total de 34 persones inscrites de les quals 29 han vingut a totes les sessions i d’aquesta manera han pogut obtenir el certificat d’assistència i, d’aquestes, 28 han pogut acreditar un aprofitament del curs ja que van superar satisfactòriament les preguntes que se’ls va fer sobre el temari exposat al curs. En aquesta edició van participar alumnes de diferents nacionalitats, com Gambia, Guinea, Hondures, Marroc, Brasil i Xina.

Al final de les sessions, tots els participants valoren positivament haver passat pel curs, ja que els ha permès tenir més coneixements sobre la societat catalana i, per tant, millorar la seva autonomia.

Per aquest 2015 hi ha previst que es facin almenys 6 cursos més de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. El primer d’ells es farà a Calonge i començarà el proper 20 d’abril. Els altres, està previst impartir-los a Torroella de Montgrí, Pals, Begur, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i un segon a La Bisbal d’Empordà.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat