Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2015 - ES SOL·LICITA AL DEPARTAMENT DE CARRETERES QUE APLIQUI MESURES PER REDUIR L’ACCIDENTALITAT PER SENGLARS AL BAIX EMPORDÀ

Al Consell Comarcal es va celebrar una reunió informativa per tractar la problemàtica de la sobre població de senglars a la comarca, tant des del punt de vista de danys a l’agricultura, com d’accidentalitat a les carreteres del Baix Empordà. A la reunió hi van assistir el director dels serveis territorials d’Interior, Albert Ballesta, el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Vicenç Estanyol i, el president de la Federació Catalana de Caça a Girona, Narcís Sánchez.

Arran de la problemàtica exposada pels alcaldes, des de l’Àrea de Medi Ambient es van posar a treballar per acotar o quantificar el problema. Amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra es va poder conèixer una dada important: en cinc mesos s’han comptabilitzat 50 accidents en diferents punts de la comarca.

En l’estudi d’accidentalitat per ungulats, realitzat amb dades del 2007 al 2011, on es tenien en compte diverses fonts com servei de trànsit, mossos d’esquadra, asseguradores, etc., es conclou que el període de major accidentalitat són els mesos d’octubre i novembre.

Tenint en compte les dades parcials del 2014 de què disposem, si s’extrapolen a l’any sencer, es pot arribar a més de 100 accidents al Baix Empordà en un any, que és el doble del que s’havia obtingut fins ara.

Situant els punts geogràfics dels accidents, es pot observar que a la zona del voltant del Ter es concentra un alt nombre d’accidents, així com en el tram entre Torroella i l’Estartit; a Regencós, a l’encreuament de la carretera de Begur i Pals, i a l’entrada sud de Sant Feliu de Guíxols. Comparant els punts de major accidentalitat amb les noves dades, es pot comprovar que hi ha zones amb un alt nombre d’accidents que no estan senyalitzades ni previstes en l’estudi.

Així doncs, des del Consell Comarcal es proposa al Departament de Carreteres que actualitzi els punts on hi ha hagut 3 o més accidents i que amb la nova temporada turística estiguin aquests trams degudament senyalitzats.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat