Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2014 - UNA TRENTENA DE JOVES PARTICIPEN AMB ÈXIT AL PROGRAMA JOVES PER L’OCUPACIÓ AL BAIX EMPORDÀ

El Programa d’Experiència Professional per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya s’ha portat a terme als municipis de Torroella de Montgrí, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro.


El projecte, impulsat pel Consell Comarcal en col·laboració amb cinc Ajuntaments de la comarca i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, ha combinat les classes teòriques amb les pràctiques. A la zona de la Bisbal d’Empordà i Torroella de Montgrí s’han format en aprofitaments forestals, instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, jardineria i restauració del paisatge i activitats auxiliars en agricultura. A la zona de Palafrugell, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, s’han format en Operacions Bàsiques de Restaurant i Bar i Atenció al client.


Els joves participats en el Programa d’Experiència Professional per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya, han finalitzat la formació professionalitzadora teòrica i pràctica de 350 hores impartida per diferents professionals especialitzats.


Alguns dels joves s’han inserit laboralment després de realitzar un període contracte laboral de 6 mesos de durada. Els de perfil de jardineria-forestal disposen del coneixement adequat per manejar eines d’acord amb les recomanacions de riscos laborals d’eines mecanitzades (desbrossadora, etc.) i eines de mà. A més, disposen del carnet bàsic d'aplicador i manipulador de productes fitosanitaris, que els autoritza a treballar i utilitzar plaguicides i altres productes perillosos i acredita que el personal que el posseeix té els coneixements, habilitats i aptituds per poder aplicar i manipular productes fitosanitaris.

Pel que fa als de perfil d’ ajudant de cuina-cambrer disposen del coneixement per aplicar normes i condicions higienicosanitàries en restauració, dotació bàsica de restaurant i assistència en el preservei, servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de post servei al restaurant, aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar, preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar i comunicació i atenció al client en hostaleria i turisme. També disposen de formació i titulació en manipulació d’aliments.


Són perfils aptes per treballar en càmpings, centres de jardineria, empreses de gestió forestal, explotacions agràries, botigues del sector, restaurants, hotels, bars, etc. Per a més info adreceu-vos a promocioeconomica@baixemporda.cat  o al 972 64 23 10. Amb projectes com aquest esperem, des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, continuar contribuint a la formació i inserció social i laboral dels joves, un dels col·lectius amb majors dificultats a l’hora de trobar feina.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies