Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2013 - L’AJUNTAMENT DE VILOPRIU INAUGURA LES OBRES DE REHABILITACIÓ DEL CASTELL

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, conjuntament amb l’alcalde de Vilopriu, Fermí Pi, i el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, han inaugurat aquest matí la rehabilitació del Castell de Vilopriu en un acte en què també hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Joan Català, i el diputat de Cooperació de Municipis Petits i dels Serveis d’arquitectura, d’enginyeria, d’habitatge i de participació ciutadana, Josep Sala. 

Les obres han consistit en una rehabilitació total de l’edifici per ubicar-hi les dependències municipals. A la planta baixa s’hi ha ubicat les oficines municipals, la sala de plens i una sala polivalent; a la primera planta hi ha l’alcaldia, l’arxiu i una gran sala gòtica on s’hi celebren casaments i altres actes. I a la segona planta s’hi troba una sala polivalent. Les obres es van iniciar l’octubre de 2010 i han acabat a finals de 2012. Cal destacar que el conjunt es troba catalogat com a bé cultural d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya.

En l’acte, el delegat del Govern ha destacat la importància dels municipis petits per mantenir la identitat del poble i posar en valor el seu patrimoni. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació ha remarcat el treball continuat de l’Ajuntament per tirar endavant un projecte d’aquestes característiques. L’alcalde ha volgut agrair la contribució les administracions en la rehabilitació del castell. L’acte s’ha complementat amb una visita guiada a càrrec d’Anna Pi Vilà, historiadora del municipi. Precisament, el proper dissabte, 20 d’abril l’Ajuntament celebrarà una jornada de portes obertes per tot els veïns.

L’obra de rehabilitació del Castell i el seu pati, adossat a l’església de Sant Vicenç, ha estat subvencionada pel Departament de Governació i Relacions Institucionals– a través del Pla d’Obres i Serveis de Catalunya-  i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el mateix Ajuntament. Les obres han tingut un cost de prop de 800.000 euros, dels quals un 67% han estat aportats per la Generalitat, un 15% per la Diputació de Girona i un 18% per l’Ajuntament de Vilopriu.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies