Residu, on vas?

Fracció orgànica (FORM): 

Restes de menjar i vegetals

És recomanable l’ús de bosses compostables, utilitzades juntament amb l’ús del cubell airejat, augmenten la transpirabilitat que afavoreix una reducció del volum i el pes (fins un 18% en tres dies), una menor generació de lixiviats i una reducció de les olors.

Poda

Fracció vegetal llenyosa de mida petita i també a la gespa, fulles i pinassa. El dia de la recollida serà el mateix que el de la FORM, però es lliurarà en sacs reutilitzables.

En cas de grans quantitats de poda o de restes llenyoses de tamany gran (no es poden trencar amb la mà) s’haurà d’utilitzar altres mitjans (contenidors tipus banyera i/o deixalleria). 

Paper i cartró: 

El paper i cartró s’ha de lliurar ben plegat i es pot lligar en forma de petits feixos o bé posar-lo dins de caixes de cartró tancades o amb bosses de paper lligades. En qualsevol cas s’ha d’evitar la dispersió del residu per la via pública, i sovint s’opta pel repartiment de cubells que permetin posar el paper i cartró a dins i n’evitin la seva dispersió.

Envasos lleugers: 

Inclou els envasos de plàstic, llaunes, brics, porexpan, caixes de fusta de la fruita, testos i altres envasos d’origen domèstic que disposin de punt verd. Tots aquests residus s’han de lliurar al servei de recollida dins de bosses de plàstic lligades. 

Vidre: 

El vidre s’haurà de lliurar a la via pública amb cubell, sense bossa a l’interior per reduir el nivell d’impropis. És important fer èmfasi en lliurar el vidre de les ampolles i pots sense els taps. 

Rebuig: 

Es pot lliurar dins de bosses homologades o dins de bosses plàstic lligades i dins de cubell.

Si la recollida selectiva es fa correctament la fracció rebuig generada és mínima, per tant, una bon seguiment de la recollida d’aquesta fracció és essencial per conèixer el grau de participació en el nou servei porta a porta i prendre les actuacions necessàries en aquells habitatges que no hi participen correctament.

Bolquers i compreses: 

S’inclouen dins la fracció rebuig, però per la seva casuística disposen d’un servei diferenciat per ampliar-ne la freqüència de recollida. En general, es solen recollir cada dia de servei amb una bossa estandarditzada o bé amb un adhesiu identificatiu enganxat sobre qualsevol bossa (es lliura des de l’ajuntament o punt informatiu de forma gratuïta), per diferenciar els bolquers i compreses del residu que toca recollir aquell dia.

 

 

Per a més informació i dubtes :

Residu on vas (Generalitat de Catalunya)

 

Enrere

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies